Nieuwsitems

Afdrukken
PDF

Stichting Stadsduiven bewijst het nut van duiventillen voor een schone binnenstad

6 december 2016

duivenmest

De Stichting Stadsduiven Zutphen zet zich in om overlast van duivenmest te bestrijden. Dat doen we op een heel diervriendelijke manier. We hebben duiventillen geplaatst waarin de duiven kunnen nestelen. De duiven krijgen in het hok ook voer. Het voordeel van deze methode is dat de duiven hun behoefte in het duivenhok doen, en niet op straat.

Dat onze methode bijzonder effectief is, bewijst deze foto wel. Toen onze penningmeester afgelopen zaterdag de duiventil boven Livera bezocht, was hij verbaasd over de hoeveelheid duivenmest die er te zien was. Hij vroeg onze vrijwilliger: "Is het niet tijd om dit eens schoon te maken?" Onze vrijwilliger vertelde toen dat hij de til twee dagen ervoor nog volledig schoon had geboend en dat dit het gewone resultaat was van twee dagen. Hij voegde er aan toe dat hij elke keer zo'n 13 kilo duivenmest opruimt! Duivenmest die, zonder het werk van de Stichting Stadsduiven Zutphen, voor veel overlast zou zorgen op de Zutphense straten en voor schade aan de historische panden.

Afdrukken
PDF

Rapport over de Jaarrekening 2015

3 april 2016

Vanaf heden vindt u op deze website de Financiële verantwoording over het jaar 2015 (pdf) van de Stichting Stadsduiven Zutphen. Sinds 2014 zijn wij als ANBI wettelijk verplicht u tijdig inzicht te geven in onze doelstellingen, ons functioneren en onze financiële situatie. U weet dan waaraan u geeft. Omdat wij een ANBI zijn, kunnen wij en onze donateurs gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen.

Afdrukken
PDF

Onderzoek naar organisaties dierenhulp

3 april 2016

Recentelijk vernamen wij via de pers dat de politie onderzoek doet naar de financiële transacties van een aantal stichtingen op het gebied van dierenhulp, waaronder ook een van onze sponsoren. Zoals op de website van de Nederlandse Stichting Hulp aan Dieren (NSHD) vermeld staat, ontvangen wij maandelijks een overeengekomen bedrag van de NSHD. De hoogte van het bedrag kunt u terugvinden in onze financiële verantwoording. En wij besteden dat bedrag ook waar het voor bedoeld is: het op een diervriendelijk manier beperken van de overlast van duiven. De NSHD is voor ons al jarenlang een belangrijke sponsor. We wachten de resultaten van het onderzoek verder af.

Als ANBI zijn wij overigens wettelijk verplicht u altijd inzicht te geven in onze inkomsten en uitgaven. U kunt ze vinden in de Financiële verantwoording over het jaar 2015 (pdf) van de Stichting Stadsduiven Zutphen.


Afdrukken
PDF

Nieuw onderzoek naar duivenoverlast

1 januari 2015

De Stichting Stadsduiven Zutphen gaat in 2015 onderzoek doen naar het aantal stadsduiven in de binnenstad van Zutphen. Ook willen we de overlast van de stadsduiven in kaart brengen. Dit onderzoek is eerder uitgevoerd in 2001 en in 2006.

In 2012 hebben we een tweede til geplaatst, op het dak van Engelen schoenmode in de Beukerstraat. Deze til is bedoeld om iets te doen aan de overlast in de Beukerstraat en de Frankensteeg. Nu de tweede til enige tijd in gebruik is, willen we graag weten hoeveel duiven er in de stad leven. We gaan ze dus tellen. Ook willen we graag weten hoe u de overlast van stadsduiven op dit moment ervaart. En of u nu minder of juist meer overlast hebt dan bij onze vorige meting.

Wilt u meehelpen aan ons onderzoek? Vul dan online onze korte enquête in. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Afdrukken
PDF

In mei leggen alle vogels...

23 april 2014

In mei leggen alle vogels een ei, volgens het bekende gezegde. Maar de Zutphense stadsduiven zijn er dit jaar al eerder bij. In de 2 duiventillen van de Stichting Stadsduiven Zutphen bevinden zich momenteel veel broedende duiven. Onze verzorgers vervangen de meeste duiveneieren door kalkeieren. Op die manier worden er maar weinig jonge duiven geboren. Zo houden we het aantal stadsduiven in het centrum van Zutphen beperkt.